Krachtige voeding
Dat wat we eten in verband staat met kanker, werd in 2008 bevestigd door onderzoekers van het MD Anderson Kankercentrum van de Universiteit van Texas. De onderzoekers wilden achter de oorzaak komen van de wereldwijde kankerepidemie. Hiervoor bekeken ze resultaten van eerdere studies. Ze concludeerden dat slechts 5 tot 10 procent van alle kankersoorten door erfelijkheid komt en dat de andere 90 tot 95 procent wordt veroorzaakt door een combinatie van voeding, leefstijl en omgevingsfactoren. Van dit percentage wordt 30 tot 35 procent van alle kankergevallen veroorzaakt door voeding.
Op basis van het onderzoek gaven de onderzoekers een voedingsadvies: eet meer fruit, meer groente en minder vlees. Een hoofdzakelijk plantaardig dieet rijk aan groenten, fruit en peulvruchten, wordt ook door het Amerikaanse Instituut voor Kankeronderzoek onderschreven. Het is een veelgehoord voedingsadvies, maar er kan specifiek naar voedingsmiddelen worden gewezen met gunstige eigenschappen in de strijd tegen kanker.