Recept voor gemberthee
Tegenwoordig is vrijwel overal in Nederland verse gember te koop. Voor gemberthee schilt u een kleine stukje van de wortelstok, ongeveer ter grootte van het kootje van uw duim. Vervolgens snijdt u het in kleine stukjes, of u raspt het.
Daarna doet u de gember in een beker of een theepotje en giet er kokend water op. Na een paar minuten trekken kunt u de thee drinken. Hoe langer u de thee laat staan, hoe sterker de smaak wordt.
Maar ook voor de sterke smaak ontstaat, kalmeert gemberthee de maag. U kunt de gember ook hergebruiken door er opnieuw kokend water op te schenken.
Als u dat lekker vindt, kunt u een beetje honing en/of citroensap aan de gemberthee toevoegen voor de smaak. Andere mogelijkheden zijn een kaneelstokje, een paar blaadjes verse munt of kamillebloemen. U kunt zelfs gewone thee toevoegen.
U kunt de gemberthee ook eerst koud laten worden, als u dat prettiger vindt.